O SIMONDS

SIMONDS i Dudr: Povjest oznaka

abel simonds
abel simonds

Historie firmy Simonds International

Simonds International je najstarija firma u Severnoj Americi koja se bavi proizvodnjom listova pile. O kvalitetu svojih proizvoda uvjerava svoje klijente već od 1832.godine. Lozinka firme je „Profesionalna oštrica". Na kvalitetu proizvodnje su ovdje primjenjjivani veliki zahtjevi koje potvrđuje primj. certifikat kakvoće ISO 9001 2015. CIlj firme nije samo proizvodnja perfektnih produkata, već i kvalitetan servis i usluge savjetovanja. I pored stalno se povaćavajuće kvalitete bitan je obzir prema potrošaču, dakle i prihvaljivost visine cijene. Simonds International ima u cijelome svijetu stotine tisuća kvadratnih metara proizvodnih prostorija. Svojim klijentima donosi širok asortiman vrhunskih alata namijenjenih za efikasno i efektivno rezanje metala, drveta, papira i plastike.

p>Simonds International je naprednjak u inovacijama – kao 1. u svijetu proizvela je ova firma pilu s razmetnutim zupcem u strane (šrank), 1963. godine napravila je i stavila na tržište list pile s karbidnim vrhovima i 1968. godine je napravila i patentirala bimetalne listove pile. U ulozi svjetskoga lidera određuje smjer razvoja listova pile za metale. Upravo na njen način danas svi proizvoditelji listova pile i tračnih pila računaju širinu listova pile u palcima (13 mm = ½ palca, 27 mm = 1 palac, 54 mm = 2 palca atd.), isto kao kod razmaka zubaca (TPI) koji se također navodi u palcima. M42 i M51 je oznaka materijala prema američkoj normi AISI. Danas je po uzoru proizvoditelja SIMONDS pkoriste svi proizvoditelji listova pile u sviojetu.

Pilové pásy SIMONDS:

  • imaju varijabilan razmak zubaca protiv vibracija, razmetanje zubaca (valovita oštrica) za glatki i čisti rez, visinu zupca za kultivirano i tiho kretanje u rezu i kut čela za optimalno pravljenje iveraka
  • jproizvedeni su od najkvalitetnijeg tri puta klaljenog švedskog i japanskog čelika
  • vrhovi zuba su im obezbjeđeni od oštećenja
  • vareni su u najmodernijim stanicama za zavarivanje Dudr Company na njemačkim strojevima IDEAL Werk
pavel dudr
pavel dudr

Povjest firme Dudr

Firma Dudr djeluje na tržištu od 1992.godine. U Zlinu je osnovao konstruktor i alataničar Ing. Pavel Dudr stariji koji se specijalizirao za proizvodnju noževa za cijepanje i kožarskih noževa za cijepanje kože (razrezivanje koža na pojedinačne slojeve). Tijekom 90. godina kupio je sljedeće strojeve i proširio asortiman listovima pile za rezanje stabala za drvo i bimetalnim listovima pile za metal. 2004. godine je pozvao i sinove Tomaša i Pavla za suradnju s njime i oni su 2005. godine osnovali vlastite firme i preuzeli su dio proizvodnog portfolija.

Sad djelujemo na tržištu kao:

  • Dudr Saw s.r.o. – listovi pile SIMONDS, www.dudrsaw.hr (vlasnik Pavel Dudr ml.)
  • Dudr Tools s.r.o. – listovi pile za rezanje stabala, www.dudr.cz/en (vlasnik Ing. Tomáš Dudr)
  • Dudr Knives s.r.o. – noževi za cijepanje, kožarski i noževi za perforiranje, www.dudrknives.com/en (vlasnici Pavel Dudr ml. i Ing. Tomáš Dudr)

TIjekom godina smo prodavali bimetalne listove svih oznaka. Pokazalo se da nekim klijentima ne odgovaraju i kvaliteta isporuka se razlikovala. 2005. godine smo počeli surađivati s firmom Simonds International i pronašli smo, što smo tražili – stlanu kvalitetu, univerzalnost, brzu sisporuku i investicije u inovacije. S ovim proizvoditeljem surađujemo na zadovoljstvo naših klijenata do danas. Ekskluzivni smo zastoupení za prodaju listova pile oznake Simonds u Republici Češkoj, u Slovačkoj, u Poljskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskog, Estoniji, Latviji, Srbiji, Sleveniji i Ukrajini.  

2016. godine smo kupili proizvodnu halu u Tlumačovu kod Zlina koju smo rekonstruktuirali i naredne godine smo se tamo i preselili iz unajmljenih proizvodnih prostorija u Zlinu. I dalje se širimo i modereniziramo.

Već 27 godina obezbjeđujemo našim klijentima kvalitetan prodajni servis i savjetovanje, najbržu isporuku i beskonkurentnu kvalitetu zavarivanja. Rezanje nas jednostavno oduševljava!