Kako saznati duljinu trake za pilu?

Kako biste odabrali prikladnu traku za vašu tračnu pilu, morate znati njegovu duljinu. Ne možete se zaobići bez ovog parametra. Kako ga saznati? Za to vas ćemo Sada savjetovati i dodati nekoliko tipova i poboljšanih načina. Ajmo zajedno korak po korak kako pravilno izmjeriti duljinu trake. Naše će upute posebno cijeniti oni koji više nemaju priručnik za svoj stroj ili su napravili vlastitu tračnu pilu.

Mjerenje trake za pilu kao cjeline (zavarena traka) pomoću kotrljanja

  1. Postavite tračnu pilu sa zavarenim spojem na podlošku ili pod.
  2. Napravite oznaku (crticu) na podlošku pored zavara.
  3. Kotrljajte traku za pilu preko podloge dok se zavara, ponovno ne pojavi.
  4. Na podlošku napravite drugu oznaku (crticu).
  5. Izmjerite udaljenost između dvije oznake.

Pogledajte i naš priloženi video vodič u nastavku, gdje je cijeli postupak jasno prikazan.

Drugi načini mjerenja duljine trake

Valjanje zavarene trake vrlo je brza, jednostavna, au isto vrijeme točna metoda mjerenja. Ukratko, idealan pomoćnik. Međutim, ponekad može doći do situacija u kojima takvo mjerenje nije moguće. Što u ovakvim trenucima? Pročitajte dalje:

  • Puknuta traka. Lako je - rastegnite traku za pilu na podlošku ili tlo i jednostavno je izmjerite.
  • Malo prostora na podlošci. U tom slučaju dovoljno je označiti metarsku dionicu na podlošci. Postupno pomičite traku za pilu uzduž nje u fazama i izmjerite zadnji dio, koji je manji od jednog metra, pomoću metarske trake.
  • Nedostaje traka za pilu. Ako nemate na raspolaganju traku, poslužit će i tračna pila. Nategnite uzicu preko kotača i zatim je izmjerite. Pažnja, ostavite kotače otpuštene tako da traka ima prostora za naprezanje.

Na kraju još jedan tip – zbog redovite izmjene zuba, trake za pile ne mogu uvijek biti točne u milimetar, naprotiv, ponekad mogu biti i do centimetar duži. Drugim riječima, ne morate se brinuti da će vaše mjerenje biti netočno, jer malo odstupanje ne bi trebala biti važna.

Dakle, već smo izmjerili. Što ćemo dalje?

Duljina trake za pilu je važan parametar, ali ne i jedini. Ako se još uvijek pitate kakav vam traka zapravo treba, pomoći će vam još druge savjete i tipove kako odabrati pravilno. U slučaju pitanja, slobodno nas kontaktirajte u raspravi ispod članka.

Ako vam je, naprotiv, jasno, idite na naš konfigurator. U njemu možete naručiti trake za pile bez ikakvih ograničenja - trake varimo po mjeri, zbog čega možemo raditi sa svim duljinama.

🎁 Uz svaku tračnu pilu koju naručite od nas, dobit ćete informacijsku etiketu (ili samoljepivu naljepnicu) s QR kodom. Poslužit će vam kao zgodan pomoćnik - nećete morati ništa ponovno mjeriti, jer ćete zahvaljujući QR naljepnici uvijek imati pri ruci točne parametre vaše trake (više detalja možete pronaći ovdje).

Je li vam ovaj članak pomogao?

Ocijenite i pomozite nam poboljšati naš sadržaj

Ukupna ocjena 4.8
Evaluacija
article-rationg-decoration
Vaša pitanja

Imate nekih pitanja za ovaj članak?