IZ VAŠIH PITANJA: Kako naručiti trake za pile? Kako to funkcionira kod nas? (FAQ)

Kupci nam se često obraćaju s raznim pitanjima - osim tehničkih pitanja ili savjeta, često Vas zanimaju stvari vezane uz narudžbe tračnih pila, skladištenje, proizvodnju, ali i fakturiranje i plaćanje. Kako bismo vam dali jasniju sliku o pripremi i obradi vaše narudžbe, predstavljamo opsežan pregled kako to funkcionira u našoj tvrtki Dudr Saw.

Kako to kod nas funkcionira? Trake za pile, narudžbe, FAQ
Kako to kod nas funkcionira? Trake za pile, narudžbe, FAQ

PRETRAGA - Kako pronaći tračnu pilu za svoju pilu (stroj)?


Za odabir trake za pilu možete koristiti trenutno tri načina pretraživanja: katalog u kojem možete filtrirati parametre prema sebi, konfigurator koji vas vodi izravno do prikladne trake i pretraživanje prema stroja. Sve tri tražilice zajedno možete pronaći u izborniku na glavnoj stranici pod karticom Listovi pile.

VAŠA TRAKA – Što trebate znati kako biste pronašli odgovarajuću traku za pilu (list pile)?


💡 U idealnom slučaju, dobro je znati parametre trake pile (duljina, širina, razmak zuba) i rezani materijal koji hoćete rezati. Međutim, odgovarajuću traku (list) za pilu možete odabrati čak i ako znate samo neke parametre ili podatke.

Ako poznajete samo svoju pilu, pomoći će vama pretraživanje traka prema tipu stroja. Ako znate bilo koji od parametara i/ili materijal koji ćete rezati, katalog ili konfigurator će vama biti dobar pomoćnik.
 

PARAMETRI – Kako pronaći odgovarajuće parametre za vaši traku za pilu (za vaš list pile)?


📏 Duljina. Određena je po stroju koji koristite za rezanje. Može se saznati na različite načine, bilo da je traka zavarena u krug ili napuknuta. Detaljne upute uključujući video možete pronaći u članku Kako saznati duljinu trake za pilu.

📐 Širina. Određuje kako će se ponašati u rezu. Kod drva važi da idealne za duge ravne rezove su šire trake, dok su za rezanje oblika (radijusa) pogodne uske trake. Za rezanje metala, širinu trake obično određuje stroj i nije moguće širinu mijenjati. Za detaljnije informacije, uključujući konkretne savjete, pročitajte članke Odabir širine trake pile za drvo i Kako odabrati traku za pilu za rezanje metala?

🪚 Veličina zuba (razmak). Odgovara veličini rezanog materijala. Upozorenje– razmak se ne navodi u milimetrima! Jedinica razmaka je broj zuba po inču (TPI). Što je veća vrijednost TPI to su zubi finiji (po duljini jednog inča ima zuba više i su manji). Za svaku traku navodimo veličinu ili vrstu materijala za koji je namijenjena. Polazimo od broja zuba u rezu tijekom zahvata. Za rezanje metala preporučljivo je imati 8 do 16 zubaca u rezu (više u tablici u članku Kako odabrati traku za pilu za rezanje metala?), s druge strane, u slučaju rezanja drva treba biti otprilike 2 do 8 zuba u rezu (više u članku Odabir razmaka trake za pilu za drvo).
 

VAŠA NARUDŽBA - Kada stiže traka za pilu? Imamo li traku na lageru?


Ako uz traku za pilu piše da imamo na lageru, to znači da materijal držimo na lageru. Tako smo u mogućnosti smo obraditi vašu narudžbu, obično istog dana 😉 

A zašto pišemo da su trake na lageru? Čudan nam je napis da će traka biti "dostupna u roku od pet minuta". Za vas varimo trake za pile po narudžbi, a zbog različitih tipova i parametara trake nudimo na tisuće kombinacija. Nama nije ekonomično skladištiti toliki broj vrsta gotovih traka (listova).

Nakon što narudžba stigne, u mogućnosti smo pripremiti trake u trenutku. Točno prema vašim zahtjevima i uz QR kod koji će vam olakšati sljedeću kupnju. Većinu narudžbi dostavljamo u roku od 2 do 3 dana. Osim drugog, umijemo savršeno variti! Koristimo njemačke zavarivače marke Ideal, a budući da stojimo iza kvalitete vara, na isti dajemo garanciju.
 

POPUST - Možete li jeftinije kupiti trake za pile?


Za narudžbe iznad 60 € imate besplatnu dostavu, u okviru našeg korisničkog programa nudimo i količinske popuste - što više imate u košarici, veći popust možete dobiti od nas. Aktualni pregled popusta možete pronaći OVDJE.

Ukoliko ste tvrtka i kod nas kupujete veći broj traka (listova), slobodno nam se obratite s pitanjem o pojedinačnom popustu. Čim se dogovorimo, mi ćemo to za vas postaviti u našem sistemu 👍 Bilo  god se prijavite na svoj korisnički račun, imat ćete unaprijed postavljeni popust za svaku narudžbu.
 

PLAĆANJE I DOSTAVA - Kako možete platiti trake i kako ćemo vam ih dostaviti?


Narudžbu možete po izboru platiti na sljedeće načine: online kreditnom karticom (odmah po završetku narudžbe), pouzećem prilikom dostave, bankovnim transferom temeljem fakture s rokom dospijeća 14 dana (ova opcija je za tvrtke) . Ne nudimo plaćanje unaprijed na fakturu ili na avansnu fakturu.

Kako to točno funkcionira s fakturama: Fakturu izdajemo na dan otpreme robe. Čim zavarimo vaše trake za pile i pripremimo ih za isporuku prijevozniku, poslat ćemo vam fakturu putem e-maila (također će vam doći naknadno u paketu s trakama).

Pažnja - faktura poslana na e-mail ne znači da fakturu morate platiti odmah. Ključan je način plaćanja koji ste odabrali prilikom narudžbe. Jeste li odabrali karticom online? Onda smo već primili uplatu od vas prije nego što smo fakturu poslali putem e-pošte. Jeste li odabrali plaćanje pouzećem? Bez promjene, plaćate prijevozniku prilikom preuzimanja (gotovinom ili karticom). Kao tvrtka, jeste li se odlučili za fakturu s rokom dospijeća? Imate još 14 dana za plaćanje.

 🚚 Prijevoz: Čim dobijete fakturu na svoj e-mail, to znači da su vaše trake za pile spremne i da ih pripremamo za isporuku. Prijem pošiljke stoga možete očekivati (u sljedećih nekoliko dana). Također ćemo vas obavijestiti o okvirnom roku dostave narudžbe u 2. koraku košarice prilikom odabira dostave i plaćanja.

 

Ako imate bilo kakvih drugih pitanja, slobodno ih postavite u diskusiji ispod članka.

 

 

Je li vam ovaj članak pomogao?

Ocijenite i pomozite nam poboljšati naš sadržaj

Ukupna ocjena 4.0
Evaluacija
article-rationg-decoration
Vaša pitanja

Imate nekih pitanja za ovaj članak?